0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Centering Pregnancy

Vanaf nu kan je meedoen aan Centering Pregnancy in onze praktijk!

Centering Pregnancy is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste tijd met je kindje combineert. Je volgt het programma samen met zwangere vrouwen die even ver zwanger zijn als jij. De bijeenkomsten vervangen een deel van de afspraken die je anders op ons spreekuur krijgt. De tijd zal productief gebruikt worden!

In het kort

  • 9 bijeenkomsten van 2 uur i.p.v. controles van 15 minuten, en een bijeenkomst na de bevalling.
  • Veel interessante onderwerpen worden besproken. Zoals: de zwangerschap, gezonde voeding, de bevalling, de voeding voor je kindje en ouderschap.
  • Samen ervaringen delen, want van elkaar kan je leren!
  • Individueel contact met je vaste verloskundige voor uitwendig onderzoek met luisteren naar de harttonen van je kindje.
  • Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, je gaat jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden.
  • Partners zijn welkom bij het eerste deel van de bijeenkomsten, de echo’s en de 2 partnerbijeenkomsten over de bevalling.
  • Er zijn geen extra kosten aan Centering Pregnancy verbonden, maar je krijgt dus wel veel extra’s!

Betere uitkomsten van de zwangerschap
In Nederland bestaat Centering Pregnancy al langer. Er is gebleken dat bij vrouwen die Centering Pregnancy volgden minder gecompliceerde bevallingen voorkwamen en minder vaak pijnstilling nodig was. Zij gaven aan meer steun te hebben ervaren, zich beter voorbereid te voelen op de toekomst en zich meer betrokken bij de zorg te voelen. Ook werden wensen en behoeften beter besproken. 

Vaste dag en tijdstip
De bijeenkomsten zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Vanaf 36 weken zwangerschap zullen de controles individueel plaatsvinden, zodat je ook je andere verloskundigen kunt leren kennen.

Tijdens de intake zullen we Centering Pregnancy met je bespreken. Voor meer informatie kun je eventueel vast kijken op www.samenweetjemeer.nl.