0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Kraamzorg

Bij een thuisbevalling schakelen we als de bevalling zich aandient en de geboorte van jullie kindje verwacht wordt, een kraamverzorgende in om ons te assisteren bij de bevalling. Ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen is het belangrijk dat je je in de zwangerschap aanmeldt voor kraamzorg. De kraamverzorgende zorgt namelijk voor een goede opvang van jullie en jullie kindje zo gauw jullie thuis komen uit het ziekenhuis. De kraamverzorgende mag sinds kort al eerder gebeld worden dan vlak voor de geboorte van jullie kindje. Hierdoor kan je indien gewenst naast onze begeleiding extra ondersteund worden in de periode dat je weeën hebt.

Het is van belang kraamzorg zo vroeg mogelijk in de zwangerschap te bespreken. Op basis van informatiebrochures van verschillende kraamcentra of via onderstaande websites kunnen jullie een keuze maken welk kraamzorgbureau jullie het meest aanspreekt.

We adviseren je om zo gauw je een keus gemaakt hebt,  je verzekeringsmaatschappij op te bellen om te melden dat je zwanger bent. Je kan dan een voorkeur van kraamcentrum aangeven. De aanmelding voor de kraamzorg wordt dan in gang gezet. Na aanmelding ontvangen jullie verdere informatie, onder andere over de zaken die jullie nodig hebben voor de bevalling en het kraambed.

Alle kraamzorginstellingen werken met hetzelfde indicatieprotocol. Tijdens het intake-gesprek van het kraamcentrum in de zwangerschap (rond de 34-ste zwangerschapsweek) wordt a.h.v. dit protocol bepaald hoeveel uur kraamzorg bij jou geïndiceerd is.

Na de bevalling en tijdens de kraamweek wordt door ons gekeken of er redenen zijn om het aantal geïndiceerde uren aan te passen.

Kraamcentra waar wij regelmatig mee werken zijn:

  • Betuwe en Gelderse Vallei: 0488 - 482151, www.bgvallei.nl
  • Livia Kraamzorg: 0342 - 843636, www.kraamzorglivia.nl
  • Naviva Kraamzorg: 088 - 7777666, www.naviva.nl (voorheen Yunio)
  • RST kraamzorg: 0342 - 422324, www.rstzorg.nl
  • De Kraamvogel: 0343 - 575570, www.dekraamvogel.nl (voorheen ZIN)