0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Cursussen

 • ‘Met vertrouwen bevallen’ – zwangerschapsgym. Deze cursus bestaat uit 10 avonden vóór de bevalling, waarvan 1 avond met partner in samenwerking met een verloskundige van onze praktijk en 5 avonden na de bevalling. Aanmelden via Tel: 0900-8212382, zie: www.vitras.nl/cursussen
   
 • Cursus ‘Samen Bevallen’, De zwangerschapscursus die je met je partner volgt. Je kunt kiezen uit 7 of 4 lessen voor de bevalling. De cursus wordt gegeven door Leonieke Bos. Voor meer informatie of aanmelden www.leoniekebos.nl of www.samenbevallen.nl 
   
 • ‘Cesar Zwangerfit’, door Alida Achterberg, oefentherapeut Cesar. Wekelijks een actieve les met preventief karakter ter voorkoming van bekken/rugklachten. Daarnaast om de week theorie gericht op de bevalling. Hiervoor kun je je apart inschrijven. Informatie en aanmelden: www.cesarveenendaal.nl
   
 • Cursus 'Zwanger Fit' van Nederveluwe, door Elma Heikamp, bekkenfysiotherapeut en Leanne Schepers. De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen van 1 uur per week. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. De actieve lessen worden afgewisseld met therorielessen. Voor meer informatie: www.fysionederveluwe.nl
   
 • Cursus Zwangerfit van Fysiocentrum Berends, door Rianne Kroek, algemeen fysiotherapeut. Donderdagavond 19:00-20:00. Sporten onder begeleiding. Meer informatie:
  www.fysiocentrumberends.nl en de facebookpagina: www.facebook.nl/ZwangerFitFysiocentrumBerends
   
 • Zwangerschapssporten o.l.v. een fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk PMI Rembrandt. Voor informatie zie: www.pmirembrandt.nl
   
 • Zwangerschapszwemmen, elke maandagavond in het Valleibad: informatie www.sportservicveenendaal.nl
   
 • Haptonomie en zwangerschap door Mariska Elders, leren omgaan met problemen die rond zwangerschap en bevalling kunnen onstaan als gevolg van angst, hyperventilatie, moeite met ontspannen. Voor informatie: www.haptotherapie-elders.nl
   
 • Yoga voor zwangeren: 
  Ingrid van Rhee: www.ingridvanrhee.nl
  Deborah Groen: www.samaveda.nl

   

Samen BevallenWelkom bij mijn Praktijk voor Zwangerschap & Baby Leonieke Bos!
Je zwangerschap en de periode daarna is een bijzondere tijd. Er komt een hoop informatie op je af en soms is het lastig kiezen wat het beste bij jullie past. In mijn Praktijk voor Zwangerschap en Baby “Leonieke Bos” begeleid ik als zwangerschaps- en massagedocent met veel plezier zwangeren en ouders met baby’s. In mijn praktijk bied ik cursussen die je op weg helpen naar een bevalling vol vertrouwen en een relaxte babytijd!  In mijn praktijk kun je terecht voor de volgende cursussen:

SAMEN BEVALLEN
Je zwangerschap en de periode daarna is een bijzondere tijd. Er komt een hoop informatie op je af en soms is het lastig kiezen wat het beste bij jullie past. In mijn Praktijk voor Zwangerschap en Baby “Leonieke Bos” begeleid ik als zwangerschaps- en massagedocent met veel plezier zwangeren en ouders met baby’s. In mijn praktijk bied ik cursussen die je op weg helpen naar een bevalling vol vertrouwen en een relaxte babytijd!  In mijn praktijk kun je terecht voor de volgende cursussen:

SAMEN BEVALLEN

Een informatieve en praktische zwangerschapscursus voor stellen die zich graag Samen willen voorbereiden op de bevalling! Keuze uit:
- Complete cursus Samen Bevallen: 7 lessen met partner voor de bevalling (en 1 terugkom les met baby)
- Minicursus Samen Bevallen: 4 lessen met partner voor de bevalling
- Privécursus: in overleg lessen bij jullie thuis

BEVALLEN OP HERHALING
Een korte zwangerschapscursus voor vrouwen die al vaker bevallen zijn en hun kennis weer willen opfrissen! Deze cursus is zonder partner.
- Groepscursus: 2 lessen van 2 uur voor de bevalling, locatie Verloskundigen Veenendaal

WORKSHOP "BABY OP KOMST"
Het is prettig om al tijdens je zwangerschap iets te weten over het omgaan met een baby. Dit omdat je vaak in de 1e weken onzeker bent of je het wel goed doet, of je baby niet teveel huilt, te weinig slaapt etc. Praktsche workshop met info over gedrag, hechting, lapen, huilen etc.
- Workshop: 2 uur op vrijdagochtend, locatie Verloskundigen Veenendaal

Cursus Babymassage
Baby’s vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Door je baby te masseren help je hem ontspannen. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. Veel tips over omgaan met je baby.

Groepscursus: 4 lessen

- Vriendinnencursus: zelf een groepje samenstellen, 2 of 3 lessen

Privécursus: 1 of 2 lessen bij jou thuis

 

INFO OF AANMELDEN?
www.leoniekebos.nl of www.samenbevallen.nl
Mail: info@leoniekebos.nl
Tel: 06-28189748

 

Cesar Zwangerschapscursus

Hallo (toekomstige) zwangere vrouwen en jonge moeders!

Ik ben Alida Achterberg, Oefentherapeut Cesar en Bekkenoefentherapeut. Ik ben getrouwd en moeder van twee mooie zoons. Na 5 jaar gewerkt te hebben in de praktijk van Anja van den Hout heb ik sinds 1 juni 2015 de praktijk overgenomen.
In de praktijk behandel ik algemene indicaties voor oefentherapie, maar daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn (vroeger bekkeninstabiliteit genoemd), bekkenbodemklachten zoals incontinentie, verzakkingen, bekkenbodempijn en plas- en poepklachten bij kinderen. Dit kan zowel in individuele behandeling als in de groep. Als oefentherapeut ben ik er op gericht dat je thuis praktisch en klachtgericht kunt oefenen en zélf leert wat je kunt doen om je klacht te verminderen en verergering te voorkomen.
De volgende groepslessen worden aangeboden; Cursus voor zwangeren met bekkenklachten, Cesar Zwangerschapscursus én de cursus Fit na de Bevalling. Actuele informatie vindt u op de website; www.cesarveenendaal.nl
Elma Heikamp is als bekkenfysiotherapeut verbonden aan mijn praktijk ter ondersteuning en voor uitbreiding van de behandeling. Bijvoorbeeld als inwendige behandeling, myofeedback of electrostimulatie van de bekkenbodemspieren wenselijk is. Elma is verbonden aan Fyiostherapie Nederveluwe

Overleg
Twee keer per jaar is er inhoudelijk overleg tussen verloskundigen, oefentherapie en bekkenfysiotherapie. Onderwerp van overleg is het verbeteren van de zorg rondom zwangere vrouwen en vrouwen in het kraambed en het afstemmen van deze zorg op elkaar.
Ga voor actuele informatie en aanmelding naar www.cesarveenendaal.nl of bel naar; 0318 – 55 3223

Bekkenfysiotherapie
Tijdens de zwangerschap zijn er hormonen die er voor zorgen dat de banden om de gewrichten wat losser worden. Dit is nou eenmaal nodig om het kindje er uit te krijgen. Hierdoor verliest het bekken wel wat stabiliteit die je met de spieren op kan vangen. Als dit niet lukt kan je bekkenpijn of lage rugklachten krijgen. Een bekkenfysiotherapeut kan jou helpen om de pijn te verminderen en jou de juiste spieren aan te leren spannen tijdens activiteiten. Ook kan een bekkenfysiotherapeut onderzoek doen van de bekkenbodemspier. Het kan zijn dat deze spier niet goed functioneert waardoor je plasklachten, problemen met ontlasten of pijn bij gemeenschap hebt. Daarnaast is het raadzaam om de bekkenbodem te laten onderzoeken na de bevalling bij een (sub)totaal ruptuur.

ZwangerFit®

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw (en haar partner) en de pas bevallen vrouw. De cursus is erop gericht de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

Tijdens de cursus zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Tevens worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kunt u denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur, materialen en muziek.

ZwangerFit heeft een scheiding van actieve lessen en theorie lessen. De zwangere kan zo elke actieve les volgen en alleen deelnemen aan die theorie les die aansluit bij haar behoefte op dat moment. De theorie lessen zijn 1 maal in de 3 maanden met als onderwerp: Wat kun je verwachten tijdens je zwangerschap en bevalling. Daarnaast is er 1 partneravond waarbij de theorie van de bevalling kort word herhaald en oefenen we de ademhaling en massagetechnieken voor tijdens de weeën.

Zwangere vrouwen kunnen al vanaf de 14e week van de zwangerschap deelnemen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan er alweer geoefend worden tot 9 maanden na de bevalling. De duur van deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist. De cursus Zwangerfit zal altijd beginnen met een individuele intake. Tijdens de intake zullen uw persoonlijke wensen en verwachtingen worden besproken.

ZwangerFit wordt gegeven door (bekken)fysiotherapeuten, die het bekken en de bekkenbodem een belangrijke plaats geven in de training. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van bekkenpijn en problemen van de bekkenbodem, waardoor je zo optimaal mogelijk in deze belangrijke periode van je leven wordt begeleid. 

Heb je zin om echt actief bezig te zijn waarbij er rekening gehouden word met de duur van de zwangerschap en het herstel na de bevalling meld je dan aan.

Groetje Elma en Leanne

Elma Heikamp-Roeland(bekkenfysiotherapeut en Zwangerfit docent)
Leanne schepers (fysiotherapeut en Zwangerfit docent)

Fysiotherapie &training Nederveluwe
Locatie Kloppend Hart Huis Hootsenheem 3
Maandag 18.30-19.30/ 19.30-20.30
Telefoon 0318-510384/ info@fysionederveluwe.nl
www.fysionederveluwe.nl

 

ZwangerFit bij Fysiocentrum Berends

Yes, je bent zwanger! Maar; wat mag je allemaal nog doen qua sport? Mag je bijvoorbeeld nog een hoge hartslag hebben, flink zweten en buikspieroefeningen doen? Soms zorgt de onzekerheid van wat je nog wel en niet meer mag ervoor dat je niets of weinig aan sporten gaat doen zodra je zwanger bent. Onderzoek wijst uit dat je bevalling en herstel makkelijker zullen verlopen als je gedurende de zwangerschap actief bezig blijft. Daarom is er de ZwangerFit cursus bij Fysiocentrum Berends. Bij ons fysiocentrum trainen we via het ZwangerFit concept met een gediplomeerde instructrice en hebben we er een fijne, actieve invulling aan gegeven. Tevens is er de mogelijkheid om theorielessen te volgen die je voorbereiden op de bevalling(inclusief een partnerles). Omdat we hooguit met 10 vrouwen tegelijk trainen en veel doen met kleine materialen, kan de les op ieder zijn niveau aangepast worden. Onze ZwangerFit docente en algemeen fysiotherapeute Rianne Kroek behandelt verder ook veel zwangere vrouwen individueel, mochten zij tegen problemen aanlopen. Dit is een mooie combinatie omdat zij direct in de ZwangerFit lessen aanpassingen kan maken voor de bestaande klachten. De lessen zijn bij ons op donderdagavond van 19.00-20.00 uur. Lijkt het je leuk dan is er de kans om een proefles te komen volgen.

Meer informatie vindt u op onze website:
www.fysiocentrumberends.nl en de facebookpagina: www.facebook.nl/ZwangerFitFysiocentrumBerends

Tel. nr: 0318-652582. Ik zie jullie graag verschijnen! Groetjes, Rianne Kroek