0318 523 911
roos

Groot in het kleine


De eerste week

 

Op het moment dat jullie kindje geboren is begint de kraamtijd. Dit is een tijd waarin veel gebeurt. Dat geldt voor jullie als ouders, voor de pasgeboren baby, maar ook voor eventueel oudere broers of zussen. De kraamverzorgster zal jullie helpen om van deze intensieve week ook zeker een bijzondere week te maken. Ze voert controles uit en leert jullie over de verzorging van jullie kindje.

In de eerste week na de bevalling komt de verloskundige ook een aantal keer bij je thuis. Dit is in principe de dag na de bevalling of thuiskomst en daarna om de dag. Tijdens deze visite bekijken we hoe het gaat met moeder en kind en geven we adviezen. Onze rol als verloskundige wisselt per gezin. Als het goed gaat in een gezin zullen we minder nodig zijn, bij andere gezinnen zijn we wat meer aanwezig. Als jullie of de kraamverzorgster zorgen hebben over het één of ander horen wij dit graag.

Oranje: 06-12036249

Blauw: 06-12337836

Indien je in het ziekenhuis bij de gynaecoloog bent bevallen is het handig als wij op de hoogte worden gesteld van jullie thuiskomst. We verzoeken je de thuiskomst van jou en/of je kindje telefonisch te melden. Dit kan op werkdagen via onze assistentes op tel.nr. 0318-523911. In het weekend of later op de dag kun je bellen met de dienstdoende verloskundige. De brief van de gynaecoloog bewaar je voor de verloskundige die jou als eerste thuis komt bezoeken.