0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Kinderwens

Heb je een kinderwens en wil je graag zwanger worden?

De tijd voordat je zwanger raakt en de eerste weken van de zwangerschap blijken meer invloed te hebben op de gezondheid van je kindje dan lang is gedacht.

De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat de gezondheid en leefstijl van de vrouw en haar partner vóór de zwangerschap al invloed heeft op de ontwikkeling en gezondheid van de baby. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken of het wijzigen van de medicijnen die je slikt. De ontwikkeling van de baby is namelijk het grootst in de eerste weken van de zwangerschap, nog vóór je eerste bezoek aan de verloskundige. In de fase voor de zwangerschap, de kinderwens fase, kun je ook al veel doen om de kans op een zwangerschap te vergroten.
Wij helpen je graag om je voor te bereiden zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen.


Op ons kinderwensspreekuur kunnen wij je veel informatie geven en kun je terecht met allerlei vragen rondom zwangerschap/zwanger worden.

We geven onder andere advies over:

  • leefstijl
  • voeding
  • erfelijkheid
  • vruchtbaarheid

We bespreken vooral ook jouw/jullie persoonlijke situatie en bekijken of er mogelijk risico's zijn, waar al voor het ontstaan van een zwangerschap rekening mee gehouden kan worden. Als in de familie bepaalde ziektes voorkomen kunnen we indien gewenst op tijd uitzoeken of er sprake is van overerfbaarheid. Ook kunnen we zo nodig bloedonderzoek laten doen en in specifieke gevallen verwijzen naar een (erfelijkheids) arts of gynaecoloog.

Heb je belangstelling?

Bel dan naar onze assistente. Zij noteert je gegevens en zorgt ervoor dat een van de verloskundigen contact met je opneemt voor verdere informatie.

We zijn hiervoor dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur op telefoonnummer 0318-523911.

We zullen je vragen, de vragenlijst  www.zwangerwijzer.nl  van te voren in te vullen en naar ons te mailen of op te sturen. Verder maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Daarbij zullen we altijd proberen privacy te waarborgen.
Dit gesprek duurt gemiddeld 45 minuten.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor het Kinderwens Consult zijn € 63,35,- Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. Je krijgt van ons een factuur mee. Het ministerie van VWS overweegt momenteel om het Kinderwens Consult te vergoeden in de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden dit consult nu al. Zie ook onder tarieven  Informeer bij je zorgverzekeraar of deze kosten vergoed worden.


Interessante websites om alvast te bekijken:


www.zwangerwijzer.nl
www.zwangerstraks.nl
www.slikeerstfoliumzuur.nl

ww.erfocentrum.nl
ww.rivm.nl/zwangerschap/werk