0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Bericht van Jiska

Na 26 jaar met hart en ziel als verloskundige bij de Verloskundigen Veenendaal gewerkt te hebben, moet ik nu helaas melden dat ik genoodzaakt ben  te stoppen met werken. Ik neem nu even rust, om daarna te kijken of en hoe ik weer als verloskundige kan werken.

Ik heb jullie met liefde geholpen. Veel mooie bevallingen begeleid, goede gesprekken gevoerd waarbij ik gezelligheid ook belangrijk vind. Helaas kwam ik als verloskundige ook minder leuke dingen tegen,  maar ook daarin hoop ik een positieve bijdrage geleverd te hebben.

De samenwerking met andere disciplines heb ik als fijn ervaren. Deze samenwerking zorgt voor de beste zorg, we vullen elkaar mooi aan.

Ik wens iedereen goede zwangerschappen, bevallingen en geluk voor de toekomst toe.

Liefs Jiska

Digitale geboorteaangifte in Veenendaal

Goed nieuws! Het is vanaf nu mogelijk om de geboorteaangifte digitaal te regelen. Dat scheelt een bezoekje aan het gemeentehuis voor de papa. Je kan inloggen met je DigiD op veenendaal.nl/geboorte en hebt een varklaring van ons nodig. Dit geldt alleen voor de kinderen geboren in Veenendaal.

MAATREGELEN MBT CORONA

Helaas hebben wij in de praktijk een aantal maatregelen moeten nemen ivm het coronavirus. Meer hierover lees je onder het kopje corona.
 

Gezocht: betrokken ouders!

Ben je onlangs bevallen en vind je het leuk om je ervaringen rondom je zwangerschap, bevalling en kraambed te delen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het Verloskundig Samenwerkings Verband van regio Gelderse Vallei gaat graag met je in gesprek.

Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met Betrokken Ouders via betrokkenoudersgv@gmail.com

Info-avond: bevalling en kraamtijd

data 2021: 19 januari, 16 fevruari, 16 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni


Doelgroep: zwangeren en partners vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap.
Tijdens deze avond wordt meer verteld over de laatste weken van de zwangerschap, voorbereiding op de bevalling, borst- en flesvoeding, de kraamtijd en natuurlijk worden ook jullie vragen beantwoord. 

Waar: Verloskundig Centrum, Verlaat 20G in Veenendaal
Tijd: 19:30 uur tot  21:30 uur
Kosten: € 5,- per persoon en € 7,50 per stel (inclusief koffie/thee)
Aanmelden: bij de assistente of via info@verloskundigenveenendaal.nl

Henny met pensioen

Na bijna 45 jaar werken als verloskundige is Henny eind september met pensioen gegaan! Hier hoorde een mooie dag bij met speeches en mooie cadeaus over en weer. Geniet van je verdiende vrije tijd Henny en je nachtrust!

Betaalautomaat in parkeergarage

Nieuws over onze parkeergarage! Er is een betaalautomaat geplaatst beneden in de Arie van Hensbergen garage. Dit betekent dat je niet meer bij het Kees Stipplein hoeft te betalen. Het kan nu in de garage zelf. Heel fijn! Als je gebruik maakt van stadsparkeren kan je natuurlijk altijd in en uitrijden en heb je geen automaat nodig.

GROW

Als praktijk doen we mee met de GROW-methode. Dit is een  methode om groeivertraagde kinderen tijdig op te sporen, liefst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap. Dit met het doel om kinderen zo gezond mogelijk geboren te laten worden. Deze methode neemt in de beoordeling van de groei van een kindje mee wat de lengte en het gewicht zijn van de zwangere en houdt daarnaast rekening met haar ethniciteit èn gewichten van evt eerder geboren kinderen.

Vanaf 26 weken zwangerschap houden we de groei van de baarmoeder in de gaten door het opmeten van de afstand tussen de bovenkant van de baarmoeder en de bovenkant van het schaambotje. De gemeten cm`s bij de controles worden in een grafiek uitgezet. Als de groei kleiner lijkt dan verwacht kan de verloskundige besluiten een (extra) groeiecho te maken. Alle gemaakte echo`s komen in dezelfde groeicurve terecht. Hierdoor kunnen we voor ieder individu een zgn. `individuele groeicurve` laten zien;  toegespitst op het individu. Hierbij hopen we te voorkomen dat er zorgen ontstaan bij een klein gemeten kindje terwijl dit helemaal zou passen bij de afkomst en grootte van de moeder en tegelijkertijd alert te zijn op kindjes die groot genoeg lijken maar dit niet zijn omdat je bij een bepaalde zwangere een groter kindje zou kunnen verwachten.

De 30 weken echo  die we gewend zijn aan te bieden blijven we voorlopig ook nog gewoon aanbieden en nemen we mee in het totaalplaatje tav beoordeling van de groei.

Voor vragen over echo`s en beoordeling van de groei van je kindje kan je vanzelfsprekend altijd bij ons terecht!