0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Nieuws

Let op! Zwangere vrouwen op de kinderboerderij
In het voorjaar worden er weer jonge geitjes en lammetjes geboren. Deze periode vormt voor zwangere vrouwen een extra risico.  Je kunt beter niet in de geitenwei of in de stallen komen. Geiten en schapen kunnen ziektekiemen bij zich dragen (o.a. toxoplasmose). Het advies is dan ook om de dieren niet te aaien en contact met mest, stro en voer te vermijden. Was altijd goed je handen met water en zeep na een bezoek aan de kinderboerderij. 

Student
In de periode van 14 januari t/m 4 maart 2018 zal Julia Aartse stage lopen in team blauw. Julia is 19 jaar oud, komt uit Rhenen en is tweedejaars student verloskunde aan de Verloskunde Academie te Amsterdam. Welkom Julia!

PARKEERPROBLEMEN FARA
De bouw van appartementen complexen in de Ericalaan zorgt momenteel voor parkeeroverlast. De openbare parkeerplaatsen zijn veelal bezet door diverse bouwbedrijven.

U kunt uw auto makkelijk en gratis parkeren bij het voormalig zorgcentrum 'de Klinkenberg'. U neemt op de Klinkenbergerweg bij het verkeerslicht de afslag links naar de Eikenlaan, daarna links naar de Generaal Chassélaan, daarna links naar de van Heutszlaan. Aan het einde daarvan (u hebt een blokje om gereden) vindt u de parkeerplaats. Na het parkeren steekt u de Klinkenbergerweg over en vindt u FARA in het 3e pand aan uw linkerhand.

Nieuwe website
De nieuwe website is bijna helemaal compleet. We danken BBA babyfotografie voor de prachtige foto's. Er worden nog een aantal foto's gewisseld om het resultaat nog mooier te maken.

Even voostellen... 
Vanaf 1 maart 2017 werkt Loes Bisselink bij ons. Ze neemt in beide groepen waar, op dit moment werkt zij het meeste in groep blauw.

 

Informatieavond
De eerstvolgende informatie avond over de laatste weken van de zwangerschap zal zijn op dinsdagavond 3 april 2018. In mei is er geen informatieavond. De eerstvolgende zal dan weer zijn op dinsdagavond 5 juni 2018. De inschrijflijst is te vinden in de wachtruimte op onze praktijk.
 

Samenloop voor Hoop 

Op 9 en 10 juni 2017 hebben wij ons als team "Samen Dragen" ingezet voor het KWF.
   

 

Borstvoedingsaccreditatie

In oktober 2016 hebben we ook de toetsing voor het borstvoedingscertificaat weer behaald. 

Een bijzonder cadeautje voor pasgeborenen

Sinds enige tijd hebben we wel een heel bijzonder cadeautje dat we aan pasgeboren baby´s gaan geven: fair-trade slabbetjes met de hand geborduurd, gemaakt door vrouwen in Bangaldesh. Dit is een onderdeel van het naaiproject van Stichting Pani.

Overal in de wereld worden baby´s geboren met heel andere kansen bij de start van hun leven. Dit project verbindt vrouwen wereldwijd. Door de slabbetjes in Bangladesh fair-trade te maken, biedt het project kansen aan kansarme vrouwen uit Bangladesh. Het naaiproject van Stichting Pani biedt hen een opleiding en werkgelegenheid. De vrouwen in Bangladesh vinden het heel bijzonder dat hun handwerk uitgedeeld wordt aan vrouwen in Nederland.

GROW

Als praktijk doen we mee met de GROW-methode. Dit is een nieuwe methode om groeivertraagde kinderen tijdig op te sporen, liefst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap. Dit met het doel om kinderen zo gezond mogelijk geboren te laten worden. Deze methode neemt in de beoordeling van de groei van een kindje mee wat de lengte en het gewicht zijn van de zwangere en houdt daarnaast rekening met haar ethniciteit èn gewichten van evt eerder geboren kinderen.

Vanaf 26 weken zwangerschap houden we de groei van de baarmoeder in de gaten door het opmeten van de afstand tussen de bovenkant van de baarmoeder en de bovenkant van het schaambotje. De gemeten cm`s bij de controles worden in een grafiek uitgezet. Als de groei kleiner lijkt dan verwacht kan de verloskundige besluiten een (extra) groeiecho te maken. Alle gemaakte echo`s komen in dezelfde groeicurve terecht. Hierdoor kunnen we voor ieder individu een zgn. `individuele groeicurve` laten zien;  toegespitst op het individu. Hierbij hopen we te voorkomen dat er zorgen ontstaan bij een klein gemeten kindje terwijl dit helemaal zou passen bij de afkomst en grootte van de moeder en tegelijkertijd alert te zijn op kindjes die groot genoeg lijken maar dit niet zijn omdat je bij een bepaalde zwangere een groter kindje zou kunnen verwachten.

De 30 weken echo  die we gewend zijn aan te bieden blijven we voorlopig ook nog gewoon aanbieden en nemen we mee in het totaalplaatje tav beoordeling van de groei.

Voor vragen over echo`s en beoordeling van de groei van je kindje kan je vanzelfsprekend altijd bij ons terecht!

Facebook verloskundigen veenendaal

Voor het laatste nieuws over onze praktijk kun je ook terecht op onze facebookpagina! 

Gelezen in cliëntenenquete

  • `Heb me altijd op mijn gemak gevoeld in de praktijk, er werd voldoende tijd genomen voor mijn vragen`.
  • `Toen ik ongerust was omdat ik vorig jaar een miskraam heb gehad mocht ik al voor de intake een echo laten maken. Heel fijn!!`
  • `Af en toe moest ik wachten voor de controle maar ik kreeg zelf ook altijd voldoende tijd, dus dat maakt het ok, geen probleem.`
  • `Mooie ruime wachtkamer en leuk, voldoende speelgoed, ook in de spreekkamers; top!`
  • `Voor de 3e keer bij Carine bevallen en weer helemaal tevreden! Goed geholpen bij de bevalling, ook toen ik even in paniek was en ze  kwam op de afgesproken tijd.`
  • `We gaan jullie en de controles missen! Reuze bedankt!.`
  • `Betty en Alie; bedankt voor jullie tijd en aandacht aan de telefoon, altijd even vriendelijk.`
  • `Mocht het zo zijn, de volgende zwangerschap komen we weer!`

Dit soort reacties stemt ons tevreden en voldaan! en motiveert ons ook om de zorg te blijven evalueren en optimaliseren.