0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Corona: bevalling

Voorbereiding op de bevalling

Om je goed voor te kunnen bereiden vanuit huis vind je hier ook nog wat tips:

Websites
www.deverloskundige.nl
www.zanzu.nl (voor informatie in andere talen)

Filmpjes 
Wat gebeurt er in je lichaam?
Bevalling animatie
Ontsluiting en uitdrijving
Spildraai

Daarnaast geeft Leonieke Bos in plaats van haar cursussen Samen Bevallen nu ook online cursussen. Zie: www.leoniekebos.nl.

 

Wie mag er bij de bevalling zijn?

Bij de bevalling, thuis of in het ziekenhuis, mag er naast je partner 1 extra persoon aanwezig zijn.  Dit kan bijvoorbeeld een student zijn, maar ook je moeder, zus of vriendin. Indien de partner verkouden of ziek is bespreek dit dan van te voren. Dan zullen wij onze voorzorgsmaatregelen treffen.

 

Temperaturen voor bevalling in ziekenhuis

Ga je in het ziekenhuis bevallen? Dan zullen ze waarschijnlijk in het ziekenhuis willen weten of je geen klachten van verkoudheid hebt. Ook zullen ze vragen naar je temperatuur. Het is handig als deze thuis al rectaal is gemeten. Dit geldt ook voor de partners.

• Bij een consult in het ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede ben je ook verplicht een mondkapje te dragen.
• Poliklinisch bevallen in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is weer mogelijk, wel ben je verplicht bij binnenkomst in het ziekenhuis een mondkapje te dragen tot in de verloskamers, dit geldt ook voor de persoon die je meeneemt. Naast je partner mag er één extra persoon aanwezig zijn tijdens je bevalling. Dit kan bij voorbeeld een student zijn, maar ook je moeder, zus of vriendin. Ook voor hen is het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis verplicht.

 

Corona update 29-09-20