0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Corona algemeen

Naar aanleiding van de berichtgeving over het coronavirus zijn er een aantal maatregelen in de praktijk genomen. Hierbij houden wij de richtlijnen van het RIVM en de KNOV aan. Wij hopen hierbij op jullie begrip.

Wij verzoeken je zoveel mogelijk alleen te komen naar je afspraak. Bij belangrijke afspraken mag je 1 persoon meenemen, bij voorkeur iemand uit hetzelfde huishouden, zoals je partner. Belangrijk is dat het maximaal 1 persoon is. Bij uitzondering mag je kinderen meenemen. We vragen je wel om bewust hier mee om te gaan. In de wachtkamer en wandelgangen moeten we ons wel houden aan de 1,5 meter afstand. We willen je vragen om in wachtkamer K1 plaats te nemen als je met je kind(eren) komt.


Belangrijk om te weten!


• Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf thuis en laat je testen op het coronavirus, dit geldt uiteraard ook voor de persoon die je mee wilt nemen naar het spreekuur. Ook als iemand uit hetzelfde huishouden deze klachten heeft verzoeken we je thuis te blijven.
Bel in dit geval met de praktijk om te overleggen of we je afspraak kunnen verzetten.
• Kom niet te laat én niet te vroeg. Ga niet eerder dan 5 minuten voor afspraaktijd het pand binnen.
• Bij binnenkomst graag eerst de handen wassen bij het toilet. Dit geldt ook voor de persoon die je meegenomen hebt.
• Houdt rekening met de 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte.
• Kom je uit een oranje of rood reisgebied, dan vragen we je om je afspraak te verzetten tot ná de 10 dagen thuisquarantaine. Voor de actuele informatie over het reizen naar het buitenland en de risico gebieden verwijzen we je naar de site van de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan)

Bij het spreekuur op vrijdagochtend in het Kloppend Hart Huis in Veenendaal Oost willen we nog wel graag dat je alleen komt! We moeten ons houden aan de regels van de huisarts.

 

Wat was er al veranderd en is nog wel goed om te weten?


• Onze informatie avonden over de bevalling zijn weer van start gegaan. Deze vinden plaats 1x in de 4 weken. Opgeven kan via de assistente.
• Het kan zijn dat de verloskundige ervoor kiest om met een mondkapje op te werken, uit voorzorg, voor jouw en onze veiligheid.
• Bij een consult in het ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede ben je ook verplicht een mondkapje te dragen.
• Poliklinisch bevallen in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is weer mogelijk, wel ben je verplicht bij binnenkomst in het ziekenhuis een mondkapje te dragen tot in de verloskamers, dit geldt ook voor de persoon die je meeneemt. Naast je partner mag er één extra persoon aanwezig zijn tijdens je bevalling. Dit kan bij voorbeeld een student zijn, maar ook je moeder, zus of vriendin. Ook voor hen is het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis verplicht.
• De nacontroles kunnen weer plaatsvinden op de praktijk. Je mag hierbij je partner en kindje meenemen. Indien je liever niet naar de praktijk komt kan de afspraak ook telefonisch plaatsvinden. Geef dit aan bij het maken van de afspraak.

 

Corona update 29-09-20