0318 523 911
roos

Groot in het kleine


Spiraal plaatsen

Kies je voor een spiraaltje, dan kunnen wij deze voorschrijven en kan je deze laten plaatsen in onze praktijk. Je hoeft dit dus niet meer bij de huisarts te laten doen. Je hebt hierbij de keuze tussen het hormoonspiraaltje of de T safe, het hormoonvrije koperspiraaltje. Vooruitgebreide info zie de bovenstaande site en informatieboekjes die je bij ons kunt krijgen. Een spiraal plaatsen kan vanaf 10 weken na een vaginale bevalling. Hiervoor kun je via je verloskundige of via de assitente een afspraak maken op het anticonceptiespreekuur.

  • Het is van belang zeker te weten dat er geen kans is dat je al zwanger bent!
  • Zorg dat je de spiraal van tevoren bij de apotheek hebt besteld en meeneemt naar de afspraak.
  • Neem een uur van tevoren 1000 mg Paracetamol of 400 mgr Ibruprofen in.
  • We leggen van tevoren uit hoe het plaatsen in zijn werk gaat, je kunt dit nalezen op www.spiraalplaatsen.nl.
  • Na het plaatsen krijg je belinstructies waar je op moet letten.
  • Na 6 weken volgt een (telefonische) nacontrole.  

Nieuwe cliŽnten

Ben je een nieuwe cliënt voor ons, dan maken we eerst een afspraak op het anticonceptiespreekuur. We brengen je (medische) voorgeschiedenis in kaart om je passend advies te kunnen geven waarna we anticonceptie kunnen voorschrijven of een spiraaltje kunnen plaatsten. Voor dit gesprek kan je op de praktijk komen, maar het zou ook telefonisch plaats kunnen vinden.

 

Kosten

Anticonceptiezorg valt (nog) niet altijd onder verloskundige zorg, die vergoed wordt uit de basisverzekering. Je krijgt van ons een factuur mee. Zie ook onder tarieven . Informeer bij je zorgverzekeraar of deze kosten vergoed worden.

Aanschaf van spiraal kan met recept van ons bij de apotheek (Mirena spiraal) of online (Tsafe : www.t-safe.nl ). Kosten van de Mirena zijn € 148,23 van de T safe 69 euro. Soms is hier vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor.

Kosten anticonceptiespreekuur indien deze niet worden vergoed door de verzekering:

plaatsen spiraal inclusief evaluatie-moment met echo
€ 68,66

verwijderen spiraal
€ 68,66

anticonceptieconsult nieuwe cliënt*
€ 30,-

controle echo na plaatsten spiraal (elders)
€ 40,86

*Als je zwangerschap door ons begeleid is rekenen wij geen kosten voor het anticonceptieadvies of voor het voorschrijven hiervan .